Nem küldik el a megvádolt cégvezetőt

Az ügyészség hűtlen kezelés miatt emelt vádat az ügyvezető ellen.

MTI
2015. 06. 19. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendes Sándor közleményben tudatta: a nyíregyházi önkormányzat álláspontja szerint „a cég ügyvezetője tisztázhatja majd magát a jogi eljárás során, addig azonban számára is, mint minden magyar állampolgárnak, jár az ártatlanság vélelme”. A dokumentumban kiemelte az is, hogy „ezért semmi sem indokolja az ügyvezető visszahívását posztjáról”. A szóvivő megjegyezte továbbá: a nonprofit kft. Bocskai Péter vezetésével az elmúlt években sikeresen és eredményesen végezte tevékenységét a város szolgálatában.

Rendes Sándor a közleményhez mellékelte az ügyvezető jogi képviselőjének, Szabó Istvánnak az önkormányzathoz eljuttatott álláspontját, amelyben az ügyvéd kifejtette: ügyfele ártatlansága – szerinte – nem kérdéses, mint ahogy az sem, hogy Bocskai Pétert is megilleti az ártatlanság vélelme. Továbbá a jogi képviselő úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy „a nyomozó hatóság nem megfelelően tárta fel a tényeket” az ügyben „és téves következtetéseket vont le az eljárás során”. Szabó István ügyvéd szerint „természetesen készek ezt a bíróság előtt bizonyítani, amint ahogy azt is, hogy a cégnél semmilyen visszaélés nem történt, amely megkárosította volna a nyíregyházi önkormányzatot, illetve a város lakóit”.

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja csütörtöki nyíregyházi sajtótájékoztatóján Lövei Csaba, a párt helyi önkormányzati képviselője és Helmeczy László ügyvéd jelentette be, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) befejezte a nyomozást a város önkormányzatának tulajdonában lévő Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-nél felmerült hűtlen kezelési gyanú ügyében, s az ügyészség a társaság ügyvezetője ellen benyújtotta a vádemelést az illetékes bíróságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.