Önként feladta magát a 19 éve gyilkoló férfi

Meglátta magát a csütörtöki körözésben és besétált a pécsi rendőrségre.

MNO
2015. 06. 26. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsi Rendőrkapitányságon jelentkezett az a 38 éves férfi, aki ellen a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bocsátott ki elfogatóparancsot – írta a Police.hu. A Somogy megyei illetékességű ember 2015. június 26-án délben azért ment be a Pécsi Rendőrkapitányságra, mert a sajtóban látta, hogy a rendőrség keresi.

A Police.hu oldalon csütörtök reggel jelent meg a ZMRFK nevet és fényképet is közlő felhívása, amelyben segítséget kértek a rendőrök a 38 éves C. Péter elfogása érdekében. A férfi a gyanú szerint még 1996-ban a Zalakaroshoz közeli faluban társával fejbe lőtte és kirabolta egy ismerősét.

Nothoff Ingrid, a ZMRFK szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a férfi annak az 1996-ban Csapiban történt emberölésnek a társtetteseként lett gyanúsított, amelyben a múlt héten került házi őrizetbe egy 37 éves férfi. A másik gyanúsítottat június 16-án vették őrizetbe, majd két nappal később a bíróság elrendelte a házi őrizetét.

A gyilkosság előzményeiről a Zalai Hírlap számolt be. Eszerint a fiatalabb férfi még középiskolás korában barátkozott össze a preparátorként és vadkárbecslőként dolgozó későbbi áldozattal. A fiú elhatározta, hogy társa segítségével megszerzi a férfi vagyontárgyait, ha kell, meg is öli. Ehhez egy éles lőfegyverré átalakított légpuskát is szerzett.

A férfi, ahogy korábban többször, úgy 1996. április 5-én is autójával elvitte magához a fiút, és amikor elaludt, a fiatal beengedte társát a házba. Amikor egyebek közt a fegyvereket, műszaki cikkeket pakolni kezdték, a férfi felébredt a zajra, a fiú pedig fejbe lőtte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.