Pintér: Magyarország gondoskodik a menekültekről

A belügyminiszter szerint viszont sok gazdasági migráns kihasználja a kaotikus helyzetet.

MTI
2015. 06. 28. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Sándor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) vasárnapi tisztavató ünnepségén, a budai Várban azt is elmondta: Magyarország ebben a helyzetben is teljesíti nemzetközi kötelezettségeit és gondoskodik a menekültekről. Sok gazdasági migráns azonban kihasználja a kaotikus helyzetet és törvénytelenül próbál az unióba jutni – tette hozzá.

Kiemelte, éppen ezért nagy szükség van a rendvédelmi szervek képzettségére, szolgálatkészségére. A hivatásos állománynak egyszerre kell garantálnia az ország biztonságát és minden itt élő jogát – mondta, hozzátéve, a július 1-jétől hatályba lépő törvényváltozások erkölcsileg és anyagilag is növelik a rendvédelmi dolgozók elismerését.

Az új jogszabályban foglalt életpályamodell ugyanis – a tudás, a teljesítmény és a tapasztalat figyelembevételével – folyamatos előmenetelt garantál, az illetményrendszer reformja pedig 2019-ig átlagosan 50 százalékos bérnövekedést biztosít a hivatásos állománynak – fejtette ki a belügyminiszter. Pintér Sándor hangsúlyozta: a kormány nem változtatta meg azt a 2010-ben megfogalmazott célját, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, ahol ugyanakkor minden törvényszegő „érezze fenyegetve magát”.

Csak a rend keretein belül fejlődhet az ország gyorsan, és zárkózhat fel az EU vezető országaihoz – jelentette ki a tárcavezető.

Az ünnepségen 150 végzős hallgató a Szent Korona másolata, a történelmi zászlók és a tábornoki kar előtt tett esküt. Az idei az első olyan tisztavatás, ahol a résztvevők már az NKE rendészeti tudományi karán kezdték meg tanulmányaikat, továbbá most elsőként szereztek oklevelet azok a szakemberek, akik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalban dolgozhatnak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.