Pride: kártékony a politikusok hozzáállása

„Nem bújunk el a négy fal közé” – jelentette ki a felvonulás szóvivője.

2015. 06. 08. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Andrássy úton a szóvivő újságírók előtt arról beszélt, hogy ma a magyarországi LMBTQ-helyzet nem békés, nyugodt, egyensúlyi állapot. Magyarországon minden harmadik embert ért hátrányos megkülönböztetés nemi identitása vagy szexuális orientációja miatt: megverik és zaklatják őket, és van olyan is, akit kitagadnak a szülei – mondta Milanovich Dominika.

Közölte, a felvonulás célja láthatóvá tenni és erősíteni az LMBTQ-közösségeket, valamint hogy rámutasson arra, a politikusok „homofób és transzfób” megnyilvánulásai mennyire kártékonyak.

A Budapest Pride szervezői felháborítónak tartják, hogy Tarlós István főpolgármester, valamint Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere, a Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka szerint a felvonulás provokatív és nem méltó történelmi világörökségi környezethez.

„Ez elfogadhatatlan. Nem tűrjük el, hogy másodrangú állampolgárként kezeljenek minket, nem bújunk el a négy fal közé, nem bújunk el a nagybani piacra” – fogalmazott Milanovich Dominika.

Tarlós István június 4-én a TV2 Mokka című műsorában – a Napi Gazdaság azon információjára reagálva, amely szerint a Fővárosi Közgyűlésben felmerült a lehetőség, hogy a Budapest Pride-nak a nagybani piacnál kellene helyet biztosítani – arról beszélt: „nem egészen érti”, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy „ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.