Rendkívüli ülésekkel duplázik az Országgyűlés pénteken és hétfőn

A kormány péntekre és hétfőre is kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását.

MTI
2015. 06. 30. 20:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kabinet indítványát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogalmazta meg Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének írt levelében.

A házelnök napirendi javaslata alapján pénteken kivételes eljárásban tárgyalhatják a belügyminiszter menekültügyi eljárások lerövidítésére tett javaslatát, amely a magyar–szerb határra tervezett ideiglenes kerítéssel összefüggésben rendelkezik a határ menti ingatlantulajdonosok kártalanításáról is.

Az ülés további részében a képviselők egyebek mellett az alapvető jogok biztosa, valamint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi évről szóló beszámolóiról, továbbá a szerencsejáték-törvény módosításáról fejthetik ki a véleményüket a zárószavazás előtt utoljára.

A hétfői ülésnap napirendje kedden délutánig nem volt elérhető a parlament honlapján. Az Országgyűlés várhatóan ekkor több, a közelmúltban már megtárgyalt előterjesztést fogadhat el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.