Rendkívüli ülésen módosítanák a menedéktörvényt

Tizenhét indítványt szeretne mielőbb elfogadtatni Semjén Zsolt.

MTI
2015. 06. 11. 8:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a kormány június 16–17-ére – derült ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek a parlamenti honlapon közzétett indítványából. Az országgyűlési törvény értelmében a Ház évenként két rendes ülésszakot tart: minden év február elsejétől június 15-éig, illetve szeptember elsejétől december 15-éig.

A miniszterelnök-helyettes a rendkívüli ülés megtartását 17 indítvány mielőbbi elfogadásának, illetve az ezt biztosító egyes eljárási szakaszok lezárásának szükségességével indokolta.

A kezdeményezés melléklete szerint ezen előterjesztések közé tartozik a 2016-os költségvetési javaslat, az adózással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló indítvány, az adóhivatalra vonatkozó szabályok megváltoztatására irányuló törvényjavaslat, az e-kártya megvalósításához kapcsolódó, valamint a menedékjogról szóló törvény módosítását célzó javaslat.

A Hír TV június 9-én már beszámolt róla: még a nyári szünet előtt dönthet a kormány a szigorúbb fellépésről. Ha elfogadják, a rendőrség visszautasíthatja azok belépését, akik biztonságosként meghatározott harmadik országból kísérlik meg a magyar határ átlépését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.