Rövidített útvonalon jár a hév

Rövidebb útvonalon jár szombattól két hónapon át a szentendrei, H5-ös hév – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel.

2015. 06. 03. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK közleménye szerint június 6. és augusztus 8. között a budai fonódó villamoshálózat kivitelezője a hévalagút födémjének további megerősítését végzi, s ennek részeként oszlopsort épít be a Batthyány téri végállomáson. Ezért június 6-ától július közepéig a szerelvények Szentendréről, illetve Békásmegyerről a Margit híd budai hídfőjéig közlekednek, onnan a Batthyány téri végállomásig pótlóbuszok viszik az utasokat.

Várhatóan július közepétől augusztus elejéig hosszabb szakaszon, a Batthyány téri végállomás és a Szentlélek tér között pótolják majd a H5-ös hévet, mert a BKV ebben a kisebb forgalmú időszakban vágánykarbantartási munkákat végez a vonalon.

Augusztus elejétől 8-áig újra csak a Margit híd budai hídfője és a Batthyány tér között kell majd pótlóbusszal utazni a hév helyett. A pótlóbuszon lehet kerékpárokat szállítani. Bővebb tájékoztatás a BKK honlapján, Bkk.hu oldalon található.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.