Szájer: Nem tartom szerencsésnek, ha cenzúrázunk

A bevándorlással kapcsolatban fogalmazott így a Fidesz EP-képviselője, aki a halálbüntetésről is kifejtette véleményét.

MNO
2015. 06. 11. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól érezzük magunkat a Néppártban, „ez az otthonunk” – jelentette ki a Heti Válasznak adott interjújában Szájer József, hozzátéve: a szervezet ugyanakkor azt kérte, hogy zárják le a vitát a halálbüntetésről, amire a miniszterelnök ígéretet is tett. Elmondta: őt is meglepte, hogy a kérdés „ilyen érzelmeket váltott ki a külföldi kollégákból”.

A bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultáció ügyében kihelyezett plakátokról elmondta: az európai politika „egyik legsúlyosabb rákfenéje, hogy elveszítette képességét az emberekkel való kommunikációra. Nem tartom szerencsésnek, ha cenzúrázunk – a polgárokkal az ő nyelvükön kell beszélnünk.”

Szájer kifejtette, ha az Európai Parlament meg is szavazza a halálbüntetést és a konzultációt elítélő javaslatot, annak sincs túl nagy jelentősége. „Ez csak a szokásos piszkálódás a baloldal részéről.” Ugyanakkor Orbán Viktor kijelentése kapcsán elmondta: az EP-ben „az erő értelmezhetetlen kategória”, ott mindig kompromisszumra van szükség. „A stílus ügyében viszont kétségkívül van tanulnivalónk. Magyarország sokszor verbális küzdelmet vív s egy-egy uniós álláspontnak hajlamos rögtön a rossz oldalát látni. Együttműködőbb magatartásra lenne szükség, mert a brüsszeli döntéseknek mi is részesei vagyunk” – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.