Szigetvári leállítaná a stadionok építését

Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy a következő, 2015/2016-os szezontól kezdve állami vállalatok ne támogassanak szponzorpénzekkel NB I-es labdarúgócsapatokat.

2015. 06. 02. 18:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus hozzátette, az állam a költségvetéshez képest „túltámogatja” a magyar labdarúgást, ami elhibázott lépés. Kiemelte, az élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések nézőszáma sem indokolja a nagy stadionberuházásokat.

Azt mondta, ez az NB I-es szezon is alacsonyabb nézőszámot hozott, 2900-ról 2500-ra csökkent az átlagos nézőszám az egyes fordulókban. Ezzel szemben a kormány folytatja a 160 milliárdba kerülő országos stadionépítési programot, amiben már benne van a Puskás Ferenc Stadion „elhibázott fejlesztése is” – tette hozzá. Szigetvári Viktor úgy értékeli, ezt a pénzt az oktatásra és az utánpótlás-nevelésre kellene fordítani, tornatermeket, tanuszodákat kellene építeni, vagy a pedagógusok bérét emelni.

A kérdésre válaszolva a Budapesten rendezendő vizes-világbajnokság kapcsán Szigetvári Viktor elmondta, magát a sporteseményt támogatják, azonban elfogadhatatlan, hogy a megrendezés költsége megduplázódott. Ezért közérdekű adatigényléssel fordulnak Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztoshoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.