Tarlós: Ha sztrájk lesz, elmarad a bérfejlesztés

Budapest főpolgármestere a Budapest Pride-ról is beszélt, nem egészen érti, mire jó ez a felvonulás.

2015. 06. 04. 8:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A menedzsment bérajánlatát el lehet utasítani, lehet sztrájkolni, de akkor fennáll a veszélye, hogy nulla százalék bérfejlesztés lesz.” Sztrájk esetén továbbá nem tudni, meddig tartható, hogy a teljes buszágazatot ki ne szervezzék – fűzte hozzá. Tarlós István közölte: a menedzsmentnek legutóbb volt egy minimális emelési ajánlata, és lehetséges, hogy közel a megoldás. A 3-as metró szerelvényeinek felújításáról elmondta, hogy a feladat elvégzésére két benyújtott – orosz és észt – ajánlat maradt.

A Napi Gazdaság azon információjára reagálva, miszerint a Fővárosi Közgyűlésben felmerült annak a lehetősége, hogy a Budapest Pride-nak a budapesti nagybani piacnál kellene helyet biztosítani, Tarlós István azt mondta: „az egész jelenség” számára „nem természetes és visszataszító”. Mint mondta, „nem egészen érti”, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy „ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez”. Tarlós István hangsúlyozta, hogy mindezt kizárólag személyes véleményként mondta el, továbbá közölte: nem tudja, hogy a felvonulás áthelyezésével akar-e foglalkozni a közgyűlés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.