Tizenegy gyermek van még kórházban Seregélyesen

Tizenegy gyerek van még kórházban ételmérgezés tüneteivel azok közül, akik pénteken betegedtek meg egy seregélyesi erdei iskolában – hangzott el az M1 aktuális csatorna hírműsorában szombaton. A Fejér megyei tisztifőorvos megerősítette az értesülést.

MTI
2015. 06. 13. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyszíni tudósítás szerint a megbetegedett gyerekeket a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban ápolják, egyiküknek sincs már láza, infúziót kapnak.

Müller Cecília Fejér megyei tisztifőorvos az elmondta: szombat délelőttig tizennégy gyerek volt kórházban, közülük hármat már hazaengedtek. Közölte, hogy a megbetegedés hányással járt, mindössze egy gyereknek volt láza.

Jelezte azt is, hogy az általuk megvizsgált négy mintából sem adenovírust, sem rotavírust nem mutattak ki. Hozzátette, hogy a calicivírus, illetve a bakteriális fertőzések kimutatása több napot vesz igénybe. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pénteken arról adott tájékoztatást, hogy tizennyolc ötödikes diák betegedett meg a seregélyesi táborban „élelmiszer-eredetű megbetegedés” tüneteivel.

Kedden érkezett a huszonhét tagú osztály az erdei iskolába, közülük tizennyolcan lettek rosszul csütörtökről péntekre. Az M1 aktuális csatorna információi szerint fertőtlenítik a seregélyesi erdei iskolát, két hétig nem fogadnak vendégeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.