Tizenkilenc javaslatról szavaz rendkívüli ülésén az Országgyűlés

Döntenek a családi csődvédelemről, valamint a menedékjogi törvény módosításáról.

MTI
2015. 06. 26. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A határozathozatalokat kedd reggel, a napirend előtti felszólalások után tartja az Országgyűlés. A napirendi javaslatban 19 zárószavazás szerepel.

A képviselők elfogadhatják a KDNP indítványát a családi csődvédelemről, valamint a Fidesz előterjesztését a menedékjogi törvény módosításáról, amely lehetővé tenné a kormánynak a biztonságos harmadik országok meghatározását.

Jóváhagyhatnak továbbá Budapesttel kapcsolatos előterjesztéseket, így a vizes vb megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről szóló törvénymódosítást, valamint azt a javaslatot, amely fővárosi fejlesztési beruházások – például a 3-as metró rekonstrukciójának – gyorsítását tűzi ki célul.

Emellett megszavazhatja az Országgyűlés a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosítását, a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló jogszabály változtatását, továbbá a vagyon-, a szövetkezeti, a bírósági végrehajtási, a felsőoktatási, a világörökségi, a közfoglalkoztatási és a csődeljárási törvény módosítását. A honatyák döntése nyomán több vízügyi szabály is változhat.

Két határozati javaslatra is igent mondhatnak a képviselők: az egyik a kapcsolati erőszak elleni hatékony fellépést elősegítő nemzeti stratégiai célok meghatározásáról szól, a másik pedig A bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről és az Európai Unió intézményei iránti bizalom megóvásáról címet viseli.

A határozathozatalok után – hétfőhöz hasonlóan – bizottsági jelentések és összegző módosító javaslatok vitája várható, majd két nemzetközi egyezmény általános vitájával zárulhat a kétnapos ülés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.