Több mint hatszáz határsértőt fogtak el

Magyar rendőrök indultak a szerb–macedón határra.

MTI
2015. 06. 28. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenti Szabolcs közölte: a legnagyobb csoportot reggel a szegedi Medencés kikötőben fogták el a rendőrök, onnan 101 szíriai állampolgárt állítottak elő. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerint az országban tiltott határátlépés miatt összesen 847 embert fogtak el a rendőrök, hét esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Első ütemben – havi váltásban – tíz rendőr, négy mobil hőkamerával ellátott járművel, valamint egy terepjáróval indult el a szerb–macedón határra – közölte az ORFK kommunikációs szolgálata. Feladatuk a szerb rendőrökkel való közös szolgálatellátás, a Magyarország felé tartó illegális migránsok feltartóztatása.

Papp Károly magyar országos rendőrfőkapitány Milorad Veljovic szerb rendőrségi főigazgatóval hétfőn Szegeden állapodott meg abban, hogy a februárihoz hasonló széles körű együttműködésre van szükség az illegális migráció elleni fellépés érdekében. Az elmúlt napokban az embercsempész csoportok és bűnszervezetek felszámolására közös magyar–osztrák–szerb nyomozócsoport is alakult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.