Zsarolt is a volt ügyvéd?

Nem csak a rászoruló gyerekeknek szánt pénz elsikkasztásával gyanúsíthatják.

sütő
2015. 06. 24. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy másik bűncselekmény miatt is eljárást folytatnak azzal a volt ügyvéddel szemben, aki az egyik gyanúsítottja a Nyírbátorban hátrányos helyzetű gyermekeknek szánt támogatások elsikkasztásának – értesült a Magyar Nemzet. M. Albert Tamás volt ügyvéddel szemben zsarolás és könnyű testi sértés miatt folyik jelenleg eljárás. Úgy tudjuk, hogy az illetékes bíróság – a rendőrség indítványára – el is rendelte az előzetes letartóztatását.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata megkeresésünkre közölte: a Gyöngyösi Rendőrkapitányság folytatott büntetőeljárást zsarolás és testi sértés elkövetése miatt M. Albert Tamással szemben. A nyomozást a rendőrség idén januárban lezárta, és a keletkezett nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Gyöngyösi Járási Ügyészség részére.

Amint arról lapunk tegnap beszámolt, a rendőrség vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást abban az ügyben, amelynek résztvevői – többek között egy volt MSZP-tag – a Demján Sándor Alapítványtól rászoruló gyerekek megsegítésére kapott támogatást saját célra használták fel. A bűncselekményt a gyanú szerint az Értetek Karitatív Egyesület elnökeként B. Edina, valamint volt ügyvéd férje, M. Albert Tamás követte el. Az egyesület feladata eredetileg az volt, hogy a Demján Sándor Alapítványtól kapott támogatásokat ossza tovább 26 Nyírbátor vonzáskörzetébe tartozó, illetve öt partiumi–erdélyi település hátrányos helyzetű gyermekeinek. Csakhogy az egyesület számlájáról összesen 36 millió forint eltűnt: B. Edina az egyesület ügyvezető elnökeként szabadon hozzáfért a számlához, erről bankkártyával különböző összegeket vettek fel, amelyekről férje ügyvédi letétszerződéseket készített. A vádemelésről még nem döntött az ügyészség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.