Ezeken a hazai településeken értékelik a nagy családot

A NOE pedig díjazta őket.

MTI
2015. 07. 11. 16:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családbarát Önkormányzat díjat kapott Alsómocsolád, Budapest tizenhatodik kerülete, Dévaványa, Lábatlan, Mosonmagyaróvár, Szolnok, Tata és Veszprém.

A NOE azokat a helyhatóságokat díjazza, amelyek intézkedéseikkel, támogatásaikkal a családos közösségeket erősítik, könnyebbé téve ezzel a gyermeknevelést a hétköznapokban.

Az egyesület egyúttal beszámolt a nagycsaládosok körében végzett – jegybanki támogatással, a Semmelweis Egyetem munkatársainak bevonásával megvalósult – szociológiai kutatásuk eredményeiről. A 600 NOE-tag családnál, 1717 ember – szülők és 15 évnél idősebb gyermekek – megkérdezésével végzett felmérésük során igazolódott az a feltevés, hogy a nagyobb családoknak több nehézséggel kell szembenézniük. „Mégis elmondható, hogy a megszólított családok között magas azoknak az aránya, akik tudatos értékválasztás eredményeképpen nevelnek az átlagosnál több gyermeket” – írták közleményükben.

Összegzésük szerint azokban a családokban, ahol a szülők tudatosan választották a nagycsaládos életformát, az esetek többségében hatékony stratégiát tudtak kidolgozni arra, hogy sikeresen megküzdjenek a nehézségekkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.