Ezt kell tenniük a károsultaknak a gyilkos vihar után

A magyarországi ingatlanok biztosítottsága viszonylag jó, mintegy 72 százalék, ám sok esetben alulbiztosítottak.

MTI
2015. 07. 12. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gilyén Ágnes hozzátette: a helyreállítás megkezdése előtt ajánlott lefotózni a megrongálódott ingatlant, a „helyszín átrendezésével” azonban nem tanácsos próbálkozni, hiszen a rutinos kárbecslők meg tudják állapítani, hogy reálisan milyen károkat okozhatott a szerdai vihar.

A magyarországi ingatlanok biztosítottsága viszonylag jó, mintegy 72 százalék, ám sok esetben alulbiztosítottak – hívta fel a figyelmet. Mint általában a hosszú távú pénzügyi szerződéseket, a biztosítási szerződéseket is érdemes évente egyszer átnézni, mert előfordulhat, hogy olyanért fizetünk, ami már nincs is, illetve az ingatlan a szerződés megkötését követően kiegészült, átalakult például egy tetőtér-beépítés, hozzátoldás miatt, ám arra már nem vonatkozik a régi biztosítás – mondta a szakember. A péntek reggeli becslések szerint a szerdai viharban az ország területén mintegy 20 ezer káresemény történt, a károk összege elérheti a hárommilliárd forintot.

Mint arról az mno.hu is beszámolt, a Magyarországot szerdán este letaroló vihar halálos áldozatot is követelt. A fővárosban mintegy kétezer riasztás érkezett a tűzoltókhoz, lezárták a látogatók elől a Népligetet. A vihar miatt keletkezett károk mihamarabbi felszámolására válságstábot is létrehozott a Főkert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.