Magyarra fordították a vérfürdőket Molnárék

A nemzetbiztonsági bizottság tárgyalta a Tunéziában, Kuvaitban és Franciaországban történteket.

MTI
2015. 07. 01. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint három órán át tartó ülés után a sajtónak nyilatkozó képviselők nem sokat mondhattak el, mivel az ülésen többnyire minősített adatok hangzottak el.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke annyit mondott: a múlt heti események során a terrorizmus különbözői formái jelentek meg. A tunéziai merényletet például egy magányos elkövető hajtotta végre, aki egyetemi tanulmányai során ismerkedett meg a radikális eszmékkel. Molnár Zsolt szerint ez azt mutatja, hogy a szélsőséges szervezetekkel való kapcsolattartás nélkül is el lehet jutni odáig, hogy valaki magányos elkövetőként tömegmészárlást hajtson végre. Ráadásul az ilyen elkövetőkkel szemben a titkosszolgálati, rendvédelmi lehetőségek is korlátozottak.

A szocialista képviselő szerint a terrorizmust és a bevándorlást továbbra sem szabad összekapcsolni, ezek egymástól független problémák. Ezzel együtt Molnár Zsolt kétségtelen ténynek nevezte azt, hogy az illegális bevándorlás valós probléma, de nemcsak Magyarország, hanem egész Európa számára. Ezt egyetlen állam sem tudja önállóan megoldani, Európának közösen kell tennie ez ellen, és forrásokat áldoznia rá.

A szerb–magyar határra tervezett kerítést a szocialisták továbbra sem tartják sem humánus, sem hatékony megoldásnak – mondta Molnár Zsolt, és úgy fogalmazott: naivság azt gondolni, hogy egy 175 kilométeres kerítésszakasszal meg lehet állítani a tömeges migrációt.

Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja is azt mondta: pártja továbbra is elutasítja a kerítés építését. Az LMP úgy gondolja, hogy a bevándorlás problémáját az Európai Unióban közösen kell megoldani. Úgy vélik: az unió által javasolt kvótarendszer hosszú távon jelenthetne megoldást.

Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos tagja azt hangsúlyozta, hogy egyre nagyobb problémát jelent a Magyarországra áramló tömeg. Úgy vélekedett, hogy a tervezett határzár a szerb hatóságokat arra serkentheti, hogy előbb megállítsák az illegális bevándorlókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.