Maradnak az ápolók az Országház előtt

Az Eleven Emlékmű nevű csoport szervezésében a Parlament előtt virrasztást is szerveztek az egészségügyért.

MTI
2015. 07. 01. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ápolók az Eleven Emlékmű nevű csoport szervezésében a Parlament előtt virrasztást szerveztek szerdán az egészségügyért. Mindennek az volt az előzménye, hogy az egészségügyi dolgozók utcai megmozdulást tartottak Budapesten. A szervezők szerint a demonstrációra négy-ötezer ember érkezhetett, sokan vidékről mentek a fővárosba.

A Jászai Mari téren gyülekező tömeg negyed négy körül indult a Szent István körúton és az Alkotmány utcán keresztül a Kossuth térre, ahol a Parlamentnél felállított színpadon szónoklatokat tartottak. A szakdolgozók továbbra is ragaszkodnak ahhoz a tizenkét ponthoz, amit még márciusban fogadtak el. Ennek két legfontosabb eleme az egységes egészségügyi bértábla bevezetése és a kiszámítható életpályamodell bevezetése. A szónoklatok végén Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez címzett petíciót is átnyújtottak a tárca egyik munkatársának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.