Miért nincs minden családban széles sávú internet?

Az infrastruktúra hiánya és a magas ár az internethasználat terjedésének az akadálya.

MTI
2015. 07. 06. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biztos emlékeztetett arra, a kormányzat az uniós céldátumnál két évvel korábban, 2018-ra kívánja elérni, hogy minden háztartásnak módja legyen hozzáférni a széles sávú internethez.

Deutsch Tamás arra hívta fel a figyelmet: az InternetKon első kérdése éppen arra vonatkozik, hogy az áfa vagy a távközlési szektorra kivetett különadó csökkentésével, esetleg a piaci verseny élénkítésével járuljon hozzá a kormányzat a világháló használatának olcsóbbá válásához.

Az elmúlt mintegy másfél hónapban több mint 15 ezren töltötték ki az InternetKon kérdőívét, számuk az elmúlt másfél-két hétben a korábbiaknál is nagyobb mértékben bővült. A részvételre július végéig minden, 14 évnél idősebb magyarnak módja van.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke a sajtótájékoztatón – utalva arra, ez az első olyan nemzeti konzultáció, amelyben már 14 éves kortól részt lehet venni – azt mondta, fontosnak tartják, hogy a fiatalok is véleményt nyilvánítsanak az InternetKon keretében.

A fiatal generációnak fontos, a kormánynak megfontolásra ajánlott témák között említette, hogy fejlesszék az egyetemek és a kollégiumok számítógépes eszközparkját, beleértve ebbe ezek wifivel való ellátását, valamint csökkentsék az internethasználat általános forgalmi adóját. „Az, hogy a kormány ebben a kérdésben átgondolta a saját álláspontját, változtatni tudott a hozzáállásán, mindenképpen azt jelzi, hogy a Fidesz–KDNP által vezetett szövetség kormányképes.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.