Naponta több száz határsértőt látnak el a speciális mentők

A rendkívüli kánikulában az idősek és a gyerekek gyakran napszúrást kapnak és kiszáradnak.

MTI
2015. 07. 25. 21:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember elmondása szerint elsősorban kisebb feladatok adódnak. A magyar–szerb határt illegálisan átlépőknek főként apróbb bőrsérüléseik, horzsolásaik, elfertőződött rovarcsípéseik vannak, és gyakoriak a különböző végtagsérülések is. A rendkívüli kánikulában főként az idősek és a gyerekek napszúrást kapnak, kiszáradnak, de általánosan elmondható, hogy rendkívül kimerültek a határsértők, amikor magyar területre lépnek.

Akadnak olyanok is, akik kórházi ellátásra szorulnak, voltak páciensek többhetes ellátatlan sebekkel, némelyiküknél a kezdődő szeptikus folyamatok miatt már láz is jelentkezett. Akadt olyan cukorbeteg, akit a lábán kialakult sebek miatt kellett kórházba vinni – közölte Ursinyi Krisztián.

A legsúlyosabb állapotba egy másfél éves kisgyerek került, már elvesztette az eszméletét, amikor a mentők kezelésbe vették. Mint kiderült, napokig nem evett és nem ivott, de szerencsére azóta már jól van – tudatta a csoportvezető.

A szakember elmondta: egy hónapja dolgoznak Szeged környékén. Eddig a hétvégéken teljesített szolgálatot a Tisza-parti városban, a rendkívüli időjárás és az egyre több határsértő miatt azonban a következő hetekben folyamatosan a csongrádi megyeszékhelyen lesznek. A felszerelést és a személyzetet a HM Egészségügyi Központ, a gépkocsit az AMS mentőszolgálat, az egészségügyi szakemberek ellátását és szállását pedig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.