Terrorista támadásokról tájékozódott a bizottság

Molnár Zsolt szerint magányos elkövetőként is el lehet jutni a tömegmészárlásig.

MTI
2015. 07. 01. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint három órán át tartó ülés után a sajtónak nyilatkozó képviselők nem sokat mondhattak el, mivel az ülésen többnyire minősített adatok hangzottak el.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke annyit mondott: a múlt heti események során a terrorizmus különbözői formái jelentek meg. A tunéziai merényletet például – mint a bizottság elnöke elmondta – egy magányos elkövető hajtotta végre, aki egyetemi tanulmányai során ismerkedett meg a radikális eszmékkel. Molnár Zsolt szerint ez azt mutatja, hogy a szélsőséges szervezetekkel való kapcsolattartás nélkül is el lehet jutni odáig, hogy valaki magányos elkövetőként „tömegmészárlást” hajtson végre.

Ráadásul az ilyen elkövetőkkel szemben a titkosszolgálati, rendvédelmi lehetőségek is korlátozottak – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.