Több mint félezer határsértőt tartóztattak fel

A legnagyobb csoportot Röszkénél fogták el a rendőrök, ott 62 szír és 3 szomáliai állampolgár lépett be illegálisan az országba.

MTI
2015. 07. 08. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a legnagyobb csoportot kedd hajnalban Röszkénél fogták el a rendőrök, ott 62 szír és 3 szomáliai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A járőrök két embercsempészt is elfogtak: egy magyar férfi a járművével 24 határsértőt szállított, egy szerb sofőr pedig 3 szír és 15 iraki állampolgárt vitt olasz rendszámú gépkocsijával. A sofőrök ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt kedden összesen 754 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás, három gyanúsított ellen embercsempészés bűntette miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A hét elején is tömegesen lépték át illegálisan a zöldhatárt; hétfőn 888 határsértőt, köztük 83 gyermeket tartóztattak föl a rendőrök. A legnagyobb csoportot Ásotthalomnál fogták el a rendőrök. Elsősorban Csongrád megyét érinti a migrációs probléma. A Hír Tv a Fidesz helyi frakcióvezetőjét kérdezte arról, hogy miképpen lehet a népvándorlás keltette feszültségeket enyhíteni.

 

A Magyar Nemzet hétfői számában foglalkoztunk bővebben azzal a kérdéssel, hogyan húznak hasznot az illegális bevándorlókból. Több mint kétszer annyi embert fogtak el az idén a rendőrök embercsempészés miatt, mint tavaly az egész esztendőben. A hatóság tapasztalatai szerint a magyarok jellemzően csak közreműködnek a bűncselekményekben, míg a fő szervezők maguk is bevándorlók. Az idén már 65 500 esetben intézkedtek a rendőrök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.