Vihar: hónapokig is eltarthat a zöldkárok felszámolása

A helyzet továbbra is a X. kerületi Népligetben a legsúlyosabb.

MTI
2015. 07. 28. 5:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilapnak nyilatkozó Erdélyi Krisztina, a Főkert Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportvezetője elmondta: a Főkertnek és a közterület-fenntartónak még csaknem ötezer köbméter hulladékot kell elszállítania a fővárosi parkokból és fasorokból. A helyzet továbbra is a X. kerületi Népligetben a legsúlyosabb, a vállalat adatai szerint a katasztrófa sújtotta területté nyilvánított parkban háromszáz fa kidőlt, négyszáz pedig megsérült a viharban. A kommunikációs vezető közölte: reményeik szerint a Népliget újligeti része hamarosan újra látogatható lesz.

A társaság a fővárosi közterület-fenntartóval együtt továbbra is megfeszített tempóban dolgozik a károk elhárításán, ennek eredményeként a szintén hatalmas károkat szenvedett XIX. kerületi Wekerle-telepen a múlt héten – a Tas utca kivételével – már sikerült felszámolni a zöldkárokat. Erdélyi Krisztina elmondta, a vihar mindenféle méretű és fajú fában kárt tett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.