A Fradi nyerte az örökrangadót

A listavezető Ferencváros a második félidőben biztosan kerekedett felül az MTK-n.

MTI
2015. 08. 16. 6:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összességében az FTC 85. győzelmét aratta a kék-fehérek felett, emellett 76 MTK-siker és 46 döntetlen született.

Thomas Doll együttese sorozatban 25. bajnokiján maradt veretlen, legutóbb az előző szezon tizedik fordulójában a Diósgyőr otthonában kapott ki.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Ferencváros–MTK Budapest 2-0 (0-0)

 

Groupama Aréna, 6817 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Gera Z. (52.), Böde (60.)

sárga lap: Ramírez (44.), illetve Vass Á. (21.), Gera D. (38.), Hegedüs (55.)

Ferencváros:

 

Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Nagy Á. – Varga R. (Radó, 55.), Gera Z. (Gyömbér, 78.), Hajnal, Lamah (Sesták, 63.) – Böde

MTK Budapest:

 

Hegedüs – Bese, Vukmir, Grgic, Vadnai – Thiam (Szatmári, 63.), Kanta, Vass Á. – Gera D. (Varga Sz., 68.), Torghelle (Ramos, 60.), Hrepka

Akár már a találkozó korai szakaszában vezetéshez juthatott volna a Ferencváros, de Gera ziccerénél előbb Hegedüs védett nagyot, majd a kipattanót Thiam mentette a gólvonalról. A vendégek kapusa ezután Varga közeli lövésénél lábbal hárított. A túloldalon Torghelle előtt adódott egy nagyobb lehetőség, de a 42-szeres válogatott támadó mellé lőtt.

A fordulást követően gyorsan megszerezte a vezetést a hazai csapat: Gera szépen vett le egy magasan érkező labdát, majd az ötös sarkáról bombázott a rövid felsőbe. Nem sokkal később el is döntötte az összecsapást a zöld-fehér együttes a góllövőlistát vezető Böde révén. A folytatásban a Ferencváros magabiztosan őrizte előnyét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.