Ammónia szivárgott egy üzemben

Két ember lett rosszul a sertésfeldolgozó telephelyen.

MTI
2015. 08. 27. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyszínre riasztott katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a környéken, az Izzó utcában magas gázkoncentrációt érzékeltek a műszerek. A közlemény szerint egy szerszámgyártással foglalkozó cég közelben található gyárépületét teljesen kiürítették a kaposvári hivatásos tűzoltók, közel hetven dolgozót kísértek egy gyülekező helyre, távol a veszélyes zónától. Az utcában működő tejüzem dolgozóit pedig egy olyan helyiségbe kísérték az épületen belül, ahova nem juthatott be a gáz.

Az ammóniafelhő Kaposvár toponári városrésze felé terjedt, azonban nem érte el a lakott területet. A környéken folyamatosan méréseket végeznek a szakemberek, ahogy a szerszámgyárban is, ahol leállították a termelést és átszellőztették az egész épületet.

Időközben a Kométánál a hibát elhárították, a szivárgás megszűnt. Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a Kométánál éjfél után újraindul a termelés. Az elsődleges információk szerint egy biztonsági szelep hibásodott meg, amiatt került ammónia a levegőbe. A mentés idejére a 610-es út Mező utca és a taszári körforgalom közötti szakaszát lezárták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.