Az Együtt hűtlen kezelés miatt feljelentést tett, a DK is erre készül

A Demokratikus Koalíció (DK) feljelentést tesz a milánói világkiállítás ügyében. Varju László alelnök felszólította Szőcs Gézát, hogy mutassa be az elkészült, de be nem mutatott filmeket. Eközben az Együtt már feljelentést tett hűtlen kezelés miatt a magyar pavilon kapcsán, miszerint hatvanmillió forintot kaphatott senki által nem látható filmek készítésére egy Fidesz-közeli cég.

MTI
2015. 08. 24. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László, a DK alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte azt is, hogy az expó ötmilliárd forint feletti költségei miatt kérdéssel fordul Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez is.

Szerinte a fideszes korrupció minden eleme látható a projekten. Mint mondta: nem tudnak elszámolni a költségekkel, túlárazások és „a haveroknak juttatott” pályázatok is vannak. Az ellenzéki politikus a problémák között említette, hogy senki által nem látott filmek készültek a világkiállításra.

Varju László szerint az egészet tetézi, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) titkolózik, kozmetikázza az adatokat. Felszólította Szőcs Gézát, a milánói expóval kapcsolatos feladatokkal megbízott kormánybiztost, hogy mutassa be az elkészült, de be nem mutatott filmeket.

Véleménye szerint az ügyészségnek és a rendőrségnek már régen fel kellett volna tűnnie, hogy mi történik a milánói expó ügyében.

Az ellenzéki párt közleményben tájékoztatta az MTI-t a feljelentésről. Indoklásuk szerint hatvanmillió forintot kaphatott senki által nem látható filmek készítésére a Focus Media Center Kft., amely az Együtt szerint Fidesz-közeli cég.

Az Együtt az Indexre hivatkozva azt írta, hogy a Focus Media Center Kft. 59,6 millió forint közpénzért készíthetett a lombard–magyar, illetve a milánói–magyar kapcsolatokról szóló 16 filmalkotást a milánói világkiállításra. Emlékeztettek arra, hogy a portál szerint a filmeket senki sem láthatta, így azt sem lehet tudni, egyáltalán elkészültek-e, bár Szőcs Géza kormánybiztos azt ígérte, elküldi a filmeket.

A közleményben az Együtt felszólította Szőcs Gézát, hogy bizonyítsa be: a filmek valóban megfelelő minőségben elkészültek, és azokat be is fogják mutatni.

Az Együtt közölte, nem fogják hagyni, hogy „fideszes haverok és oligarchák a milánói világkiállítás kapcsán is lenyúlják a magyar polgárok pénzét”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.