Az EXIM büntetőfeljelentést tett a Lánchíd Palota ügyében

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt.

MNO
2015. 08. 12. 20:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az Eximbank és a MEHIB (EXIM) vezetősége márciusban a felügyelőbizottság döntése alapján a 2014 őszén lefolytatott belső ellenőrzések eredményeként polgári peres eljárást kezdeményezett a Lánchíd Palota tulajdonosával szemben az EXIM előző vezetősége által korábban megkötött bérleti szerződés feltűnő értékaránytalanságára és a jó erkölcsbe ütközésére hivatkozással.

Megírtuk: a bérleti szerződést Nátrán Roland egykori vezérigazgató írta alá, aki a bírósági vallomásában szinte semmire sem emlékezett, a felelősséget pedig igyekezett a pénzintézet más munkatársaira hárítani. A bank a polgári pert a patinás műemlék épület tulajdonosa, a Nobilis Kristóf nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó társaság ellen indította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.