Az LMP feljelenti a Nemzeti Bankot

A Magyar Nemzet újságírójának folyamatban lévő hitelügyletét engedély nélkül hozták nyilvánosságra.

MNO
2015. 08. 25. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Banktitok megsértése, személyes adattal való visszaélés miatt feljelenti az LMP a Magyar Nemzeti Bankot. A párt közleményében jelzi, hogy a Magyar Nemzet egyik kritikus újságírójának folyamatban lévő hitelügyletét engedély nélkül hozták nyilvánosságra. Mint írják: az újságírót érintően akkor is megvalósul a személyes adattal történő visszaélés, ha az információ nem banki forrásból származik. „A lépés hadüzenet és fenyegetés minden állampolgár számára: törvénytelen eszközökkel is megpróbálják elhallgattatni a bíráló hangokat” – írja közleményében az ellenzéki párt.

Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője jelzi, hogy „a mulasztások és hibák (jegybank éveken át tétlenül nézte a Quaestor, a Buda-Cash, a Hungária Értékpapír brókercégek működését) cáfolatával az MNB nem próbálkozik”, helyette fenyegeti a bajokat szóvá tevő újságírókat.

Az eset előzménye, hogy jogsértő és meglehetősen nemtelen támadást intézett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Nemzet ellen. A lap ugyanis korábban bemutatta, hogy a pénzügyi fogyasztóvédelem feladatát ellátó jegybank nem tesz valódi intézkedéseket a tisztességtelen feltételeket diktáló autóhitelező társaságokkal szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.