időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Az LMP feljelenti a Nemzeti Bankot

MNO
2015.08.25. 15:01

A Magyar Nemzet újságírójának folyamatban lévő hitelügyletét engedély nélkül hozták nyilvánosságra.

Banktitok megsértése, személyes adattal való visszaélés miatt feljelenti az LMP a Magyar Nemzeti Bankot. A párt közleményében jelzi, hogy a Magyar Nemzet egyik kritikus újságírójának folyamatban lévő hitelügyletét engedély nélkül hozták nyilvánosságra. Mint írják: az újságírót érintően akkor is megvalósul a személyes adattal történő visszaélés, ha az információ nem banki forrásból származik. „A lépés hadüzenet és fenyegetés minden állampolgár számára: törvénytelen eszközökkel is megpróbálják elhallgattatni a bíráló hangokat” – írja közleményében az ellenzéki párt.

Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője jelzi, hogy „a mulasztások és hibák (jegybank éveken át tétlenül nézte a Quaestor, a Buda-Cash, a Hungária Értékpapír brókercégek működését) cáfolatával az MNB nem próbálkozik”, helyette fenyegeti a bajokat szóvá tevő újságírókat.

Az eset előzménye, hogy jogsértő és meglehetősen nemtelen támadást intézett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Nemzet ellen. A lap ugyanis korábban bemutatta, hogy a pénzügyi fogyasztóvédelem feladatát ellátó jegybank nem tesz valódi intézkedéseket a tisztességtelen feltételeket diktáló autóhitelező társaságokkal szemben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.