Boross: A bevándorlás etnikai kérdés

Boross Péter exminiszterelnök szerint az érkezőknek mások a genetikai adottságaik is.

MTI
2015. 08. 19. 8:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az EU központjának már nem Brüsszelben kellene lennie, hanem az Európai Unió földrajzi közepén, valahol Németországban, annak is inkább a keleti részén” – mondta Boross Péter a Magyar Hírlapnak. Az exminiszterelnök úgy látja, „a nyugati balliberalizmus aurája egyértelműen befolyásolja az unió felfogásrendjét”. A volt kormányfő úgy vélte: amennyiben Európában unió helyett csak nemzetállamok működnének, feltehetően könnyebben meg lehetett volna állítani a mostani menekültáradatot.

„Az Európai Uniónak nem menekültkvóta-rendszerben kellene gondolkodnia, hanem saját haderő felállításán. Az amerikaiakkal való összefogás után először békét kellene teremteni a közel-keleti országokban. A menekülteket ezután vissza kellene küldeni az anyaországukba, gazdaságilag rendbe tenni ezeket az országokat” – jegyezte meg a lapnak adott interjúban Boross Péter.

A politikus szerint „a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma”. Hozzátette: az érkezőknek nemcsak kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is. Boross Péter azt mondta, a magyar–szerb határzár nem lesz megoldás, hiszen mivel sem Horvátország, sem Románia nem tagja a schengeni uniós határövezetnek, onnan is átjöhetnek a határainkon. „A kerítés viszont jól mutatja a kormány eltökélt szándékát a bevándorlók megállítására, többet ebben a pillanatban nem is tud tenni”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.