Csütörtökön jelölhetik ki az új tranzitzónákat

Jelenleg három pesti és egy budai helyszín látszik alkalmasnak a jelenlegi tranzitzónák áthelyezésére – mondta Tarlós.

MTI
2015. 08. 25. 17:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint két helyet alakítanak ki a migránsoknak a főváros egyéb pontjain – mondta Tarlós István, hozzátéve: jelenleg három pesti és egy budai helyszín látszik erre alkalmasnak.

Tarlós István kedd reggel a TV2 Mokka című műsorában felidézte: azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály úgy szólt, „üljenek fel a vonatra és menjenek tovább”, de mivel ennek lehetőségei beszűkültek, „nem sok értelme van annak, hogy a pályaudvarok környékén biztosítsunk egy ilyen fakultatív szolgáltatást”.

Az M1-en a főpolgármester arról beszélt: mivel az osztrákok már nemigen engedik be a migránsokat, ezért nem logikus tovább fenntartani a központi pályaudvarokon ezeket a zónákat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.