Eljárás indult a cigicsempészést segítő NAV-osok ellen

A tetteseket előzetes letartóztatásba és házi őrizetbe helyezték, egyikük szabadlábon védekezhet.

MTI
2015. 08. 07. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Suller Attila, a NAV szóvivője közleményében felidézte: a NAV közreműködésével a múlt héten büntetőeljárás indult a szervezet hivatásos állományába tartozó pénzügyőrök ellen.

A Záhonyban szolgálatot teljesítő pénzügyőröket a Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette a Terrorelhárítási Központ közreműködésével, mivel a megalapozott gyanú szerint jogtalan előnyért segítették a cigarettacsempészeket. A 18 pénzügyőr közül kilencet előzetes letartóztatásba, nyolcat házi őrizetbe helyeztek, további egy gyanúsított pedig szabadlábon védekezhet.

A NAV – a nyomozó hatóságokkal szorosan együttműködve – továbbra is a legszigorúbban fellép a hivatal személyi állománya által elkövetett korrupciós és hivatali bűncselekmények ellen – írta közleményében a szóvivő.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.