Engedjék el a vízdíjat a vízkorlátozás miatt?

A vízdíj elengedését kéri a hatóságoktól Barcs polgármestere a tizenhét napig tartó vízkorlátozásra tekintettel.

MTI
2015. 08. 17. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karvalics Ottó (Fidesz–KDNP) a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz írt levelében hangsúlyozza: csak Barcs esetében tizenkétezer ember maradt egészséges vezetékes víz nélkül július 29-étől augusztus 14-éig, miután a közegészségügyi hatóság bakteriális fertőzés miatt korlátozást rendelt el.

A polgármester hasonló kérést fogalmazott meg a Barcshoz tartozó két másik településrész, Drávaszentes és Somogytarnóca esetében is, ahol – mint írta – még hétfőn is érvényben van a korlátozás, így a vezetékes vizet csak tizenöt perces forralást követően használhatják az ott élők.

A Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. pénteken tudatta, hogy Barcson aznap, a 340 vízbekötéssel érintett két másik településen pedig hétfőtől lehet ismét vezetékes vizet fogyasztani, addig tartálykocsikkal szállítják az ivóvizet a településekre. A szolgáltató közölte azt is, hogy megvizsgálják annak lehetőségét, hogy érvényesíthető-e jóváírás az árhatóság által megállapított díjakból a vízkorlátozás idejére.

A DRV Zrt. korábbi tájékoztatása szerint a szolgáltató a közegészségügyi hatósággal egyeztetve a legkisebb közegészségügyi kockázatot megelőzve döntött a szükségvízellátás elrendelése mellett. Közleményükben azt írták, hogy a vízminőség helyreállítása érdekében átmosták, fertőtlenítették a hálózatot, a vízkorlátozás idején tartálykocsikkal biztosítottak az ivóvizet a három településen.

Az ivóvíz baktériumos fertőzöttségről elsőként beszámoló Barcsmédiának Varga Tibor, a Nagyatádi Járási Hivatal közegészségügyi felügyelője elmondta: a vízben talált baktériumok bélgyulladást, hasmentést tudnak okozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.