Felfüggesztette három vezető tisztségviselőjét a VDSZSZ

A VDSZSZ Szolidaritás olyan magatartást tanúsított, hogy a szövetség törvényes működését megakadályozza

MTI
2015. 08. 13. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetségi tanács csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a VDSZSZ Szövetség a július 20-i szövetségi tanácsi ülésen kizárta VDSZSZ Szolidaritás elnevezésű tagszervezetét, illetve a tagszervezet tagnyilvántartásból történő törléséről is döntött.

A tájékoztatás szerint a kizárást kimondó határozat indoka az volt, hogy a VDSZSZ Szolidaritás szándékosan olyan magatartást tanúsított, hogy a szövetség törvényes és alapszabályszerű működését megakadályozza. A törlésről szóló határozatot az indokolta, hogy a tagszervezet önhibájából az alapszabályban meghatározott tagdíjfizetési kötelezettségnek a felügyelőbizottság felszólítása ellenére sem tett eleget.

A tagszervezet alapszabálysértő tevékenysége Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök, Halasi Zoltán felügyelőbizottsági elnök és Bernát Beatrix számvizsgáló bizottsági tag magatartására vezethető vissza – ismertette közleményében a szövetségi tanács.

Hangsúlyozták, a tisztségviselők tisztségükkel visszaélve olyan súlyos sérelmet okoztak a szövetségnek, hogy a szövetségi tanács a kongresszusnál kezdeményezi visszahívásukat. Hogy a tisztségviselők a továbbiakban a VDSZSZ Szövetségnek ne tudjanak kárt okozni, a szövetségi tanács csütörtöki ülésén felfüggesztette őket tisztségükből – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.