Ferenc pápa részvétét fejezte ki Paskai László miatt

Erdő Péternek címzett táviratában az egyházfő apostoli áldását küldte a temetési szertartásra.

MTI
2015. 08. 18. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esztergom-budapesti érsekhez intézett angol nyelvű táviratában, amelyről a Vatikáni Rádió magyar adása számolt be honlapján, a katolikus egyházfő tudatta, hogy szomorúan értesült Paskai László haláláról, és részvétét fejezte ki Erdő Péter bíborosnak, az egyházmegye papságának, szerzeteseinek és szerzetesnőinek, valamint a világi híveknek.

A pápa egyben köszönetet mondott Istennek azért, hogy az elhunyt bíboros hosszú éveken át szolgálta a magyar egyházat. A pápa lélekben csatlakozik a temetési szertartásra összegyűltekhez, és apostoli áldását küldi az Úr vigasza és békéje jegyében – olvasható a táviratban.

A nyolcvankilenc éves korában elhunyt Paskai László 1927. május 8-án született Szegeden. Kikeresztelkedett zsidók gyermekeként a keszthelyi karmeliták bújtatták a II. világháború végéig, majd a szegedi piaristáknál tanult. 1949-ben fogadalmat tett a Kapisztrán Szent Jánosról elnevezett ferences rendtartományban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.