Fidesz: a szakképző intézmények készen állnak a tanévkezdésre

Mint írták, szeptembertől még több fiatal vehet részt duális képzésben.

MTI
2015. 08. 25. 17:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Jobbik ezúttal is egy követ fúj a szocialistákkal” – írta közleményében a Fidesz-frakció.

A Fidesz célja, hogy Magyarország legyen a legerősebb versenytárs a jól képzett szakemberekben, akik a munkaerőpiacon értékes végzettséggel, gyakorlattal rendelkeznek, és itthon is tisztességesen meg tudnak élni a munkájukból – hangsúlyozták.

Szerintük a korábbi liberális oktatáspolitika nem becsülte meg a szakmunkásokat, leépítette a szakképzést, és hiányszakmákat termelt ki, ezért szakítottak vele, és megkezdődött a szakképzési rendszer teljes átalakítása, ami a munkaerőpiac és a gazdaság igényeinek megfelelően termeli ki a szakembereket.

Átalakulnak az eddigi szakmunkás- és szakképző iskolák, létrejött 44 szakképzési centrum, és az állam ezentúl már két szakképesítés ingyenes megszerzését teszi lehetővé az iskolai rendszerű szakképzésben akár korhatár nélkül, esti tagozatos felnőttoktatásban – sorolták.

A Fidesz-frakció közleményében megjegyezte azt is, hogy szeptembertől még több fiatal vehet részt duális képzésben, és a szakképzést összehangolják a felsőoktatással is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.