Gyurcsány volt minisztere is regisztrált a félrelépős oldalra

Kákosy Csaba egykori gazdasági és közlekedési miniszter is rajta volt az Ashley Madisonon.

MNO
2015. 08. 28. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július közepén hackerek törték fel az Ashley Madison szervereit. A nemzetközi, házas embereket félrelépésre ösztönző portál felhasználói adatainak nyilvánosságra hozatalával fenyegetőztek az elkövetők. Végül 32 millió hűtlen adatai lettek nyilvánosak, sokan máris válni akarnak.

Konzervatív bloggerek, iszlám fundamentalisták és politikusok is a regisztráltak között voltak, többek közt Joe Biden amerikai alelnök fiának adatai is kikerültek a netre. A Blikk is végigböngészte az adatokat, így találtak rá Kákosy Csabára, a Gyurcsány-kormány gazdasági és közlekedési miniszterére. Hitelkártyaadatai szerint 11 600 forintért regisztrált a portálra, így prémiumszolgáltatásokat is használhatott az Ashley Madisonon.

A 2007–2008-ban miniszterként dolgozó, három gyermeket nevelő expolitikus a lapnak azt mondta, befektetőként dolgozik, munkája során egyes oldalak működését teszteli. „Arra, hogy ide is regisztráltam volna, konkrétan nem emlékszem” – tette hozzá. Azzal kapcsolatban, hogy miért vásárolt prémiumcsomagot, kijelentette: ez szokott a legjobb módja lenni a tesztelésnek. Azt ígérte, utánajár az ügynek, amelyben – ha szükséges – büntetőeljárást is kezdeményez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.