Három településen lesz időközi önkormányzati választás

Magyarkeresztúron és Vidornyafokon polgármestert és képviselő-testületet választanak, Újkenézen roma nemzetiségi képviselőket.

MTI
2015. 08. 16. 7:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúron azért lesz időközi választás, mert a község képviselő-testülete májusban kimondta feloszlását, miután három képviselő nem tudott együtt dolgozni a tavaly októberben megválasztott településvezetővel, Németh Erzsébettel (független). A polgármesteri tisztségért ketten, Németh Erzsébet és Foki Tibor (szintén független) indulnak. A négy képviselő-testületi helyért 12-en indulnak, mindnyájan függetlenként. A településen csaknem négyszázan, egy szavazókörben adhatják le voksukat.

A Zala megyei Vidornyafokon szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt lesz időközi polgármester- és képviselő-testületi választás. A képviselő-testület ugyanis nem tudott együtt dolgozni az eddigi polgármesterrel, a független Hág Attilával, akitől kérték, hogy mondjon le. Ezt a településvezető nem tette meg, ezért a testület az önfeloszlatás mellett döntött.

A polgármesteri posztra egyetlen jelölt van, az eddigi vezető, Hág Attila, a négyfős képviselő-testület tagjait pedig hat jelölt közül választhatják meg a település lakói. A mostani indulók közül egyik sem volt tagja a tavaly megválasztott testületnek. A választói névjegyzékben közel 120-an szerepelnek. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz roma választópolgárai a testület önfeloszlatása miatt választhatnak új települési nemzetiségi képviselőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.