időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Három településen lesz időközi önkormányzati választás

MTI
2015.08.16. 07:59

Magyarkeresztúron és Vidornyafokon polgármestert és képviselő-testületet választanak, Újkenézen roma nemzetiségi képviselőket.

A Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúron azért lesz időközi választás, mert a község képviselő-testülete májusban kimondta feloszlását, miután három képviselő nem tudott együtt dolgozni a tavaly októberben megválasztott településvezetővel, Németh Erzsébettel (független). A polgármesteri tisztségért ketten, Németh Erzsébet és Foki Tibor (szintén független) indulnak. A négy képviselő-testületi helyért 12-en indulnak, mindnyájan függetlenként. A településen csaknem négyszázan, egy szavazókörben adhatják le voksukat.

A Zala megyei Vidornyafokon szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt lesz időközi polgármester- és képviselő-testületi választás. A képviselő-testület ugyanis nem tudott együtt dolgozni az eddigi polgármesterrel, a független Hág Attilával, akitől kérték, hogy mondjon le. Ezt a településvezető nem tette meg, ezért a testület az önfeloszlatás mellett döntött.

A polgármesteri posztra egyetlen jelölt van, az eddigi vezető, Hág Attila, a négyfős képviselő-testület tagjait pedig hat jelölt közül választhatják meg a település lakói. A mostani indulók közül egyik sem volt tagja a tavaly megválasztott testületnek. A választói névjegyzékben közel 120-an szerepelnek. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz roma választópolgárai a testület önfeloszlatása miatt választhatnak új települési nemzetiségi képviselőket.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.