Hercegkút színe-javát elvitték a szovjetek

Emlékművet avattak a Szovjetunióba 70 éve kényszermunkára elhurcolt emberek tiszteletére a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hercegkúti iskola udvarán vasárnap.

MTI
2015. 08. 16. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Levente szobrászművész férfi- és női alakot ábrázoló alkotása azokra emlékeztet, akik ennek az igazságtalanságnak az áldozatai lettek, emellett tiszteleg a hősök előtt – mondta Stumpf István alkotmánybíró, a település díszpolgára az ünnepségen.

Stumpf István szerint az emlékmű jól mutatja be azt a szenvedést, amelyet az elhurcoltak átéltek. Hozzátette, hogy 1945-ben a falu színe-javát elvitték a szovjet katonák. Úgy fogalmazott: az alkotás jól szimbolizálja azt is, milyen gyalázatra képes az ember.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.