Így akadályozná meg az albérleti árak elszállását az LMP

Albérletekről szóló törvényjavaslat benyújtását tervezi a párt.

MTI
2015. 08. 27. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a közelmúltban felrobbant az albérleti piac, a fővárosban és néhány vidéki városban ugyanis néha több mint másfélszeresére emelkedtek az árak. Az LMP szerint mindezek miatt lakhatási válság alakult ki Magyarországon, ráadásul a magas albérletárak nagy szerepet játszanak abban is, hogy a fiatalok tömegével hagyják el az országot.

Schmuck Erzsébet szerint olyan új jogszabályra van szükség, amely a bérlőknek és kiadóknak szóló garanciák mellett – berlini és más nyugati példák alapján – akár meg is akadályozzák a bérleti díjak további emelkedését.

Az LMP emellett továbbra is szükségesnek tart egy szociális és közösségi bérlakásprogramot, amellyel akár már rövid távon is több ezer embernek épülhetne új otthon – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.