Kicsinyes bosszúról beszél a VDSZSZ Szolidaritás

A tagszervezet keresetet nyújtott be a VDSZSZ Szövetség kizárásukról szóló határozatai ellen.

MTI
2015. 08. 14. 20:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VDSZSZ Szövetség július 20-i szövetségi tanácsi ülésén kizárta a VDSZSZ Szolidaritás tagszervezetet, illetve annak tagnyilvántartásból történő törléséről is döntött. A kizárást és a törlést azzal indokolták, hogy a VDSZSZ Szolidaritás szándékosan akadályozta a szövetség törvényes és alapszabályszerű működését, illetve a tagszervezet a felügyelőbizottság felszólítása ellenére sem tett eleget tagdíjfizetési kötelezettségének.

A VDSZSZ Szövetség csütörtökön azt is bejelentette, hogy szövetségi tanácsa kezdeményezi három vezető tisztségviselő visszahívását a szövetség kongresszusánál, akiket a döntésig tisztségükből felfüggesztett. A tagszervezet alapszabálysértő tevékenysége a VDSZSZ Szövetség szerint Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök, Halasi Zoltán felügyelőbizottsági elnök és Bernát Beatrix számvizsgáló bizottsági tag magatartására vezethető vissza.

A VDSZSZ Szolidaritás erre reagálva pénteken kifejtette: taglétszámuk alapján ők a legnagyobb tagdíjbefizetők, akik az össztagdíjak mintegy 92 százalékát adják. A határozatokat a szövetségben mindössze 8 százalékos befizetési aránnyal rendelkező többi négy szakszervezet képviselői hozták meg, így tehát a kisebbség kívánja kizárni (törölni) a többséget. A VDSZSZ Szolidaritás a határozatok ellen keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, mivel azokat jogszabályba, illetve a szövetség alapszabályába ütközőnek ítélte.

„A VDSZSZ Szolidaritás jelenlegi vezetése által tett ügyészségi feljelentések miatt kicsinyes bosszúból jogellenes lépések sorával vagdalkozik a VDSZSZ Szövetség jelenlegi elnöke, akit a május 7-i és a július 9-i küldöttgyűlésen sem választottak meg a szövetség össztagdíjának 92 százalékát befizető VDSZSZ Szolidaritás elnöki posztjára”, július 9-én a mandátumok alig több mint 2 százalékát kapta – írja közleményében a VDSZSZ Szolidaritás.

A tagszervezet úgy véli, a kizárásukra irányuló szándék hátterében többek között a VDSZSZ Szolidaritástól és a Munka Világa Alapítványtól befolyt pénzekből, adományokból származó vagyon és pénzeszközök feletti tulajdonjog megszerzése, felélése állhat, valamint célja lehet a VDSZSZ Szolidaritás felé való elszámolás, illetve a tetemes tartozás visszafizetésének meghiúsítása is. Ezenkívül a VDSZSZ Szolidaritás korábbi elnöke ezzel a módszerrel kísérelheti meg leplezni a szakszervezet pénzének magáncélú felhasználását is – írta közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.