Kiderült, ki lett az olimpiai pályázat kormányzati felelőse

Fürjes Balázst, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost nevezték ki a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat kormányzati felelősének.

MTI
2015. 08. 26. 21:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közlönyben szerdán megjelent határozat szerint a kormány a „pályázat elkészítésével kapcsolatos kormányzati feladatok ellátását, azok összehangolását és irányítását” a kormánybiztos feladatkörébe utalja.

A kormány a határozatban „felhívja a minisztereket”, hogy működjenek együtt a kormánybiztossal, és minden szükséges tájékoztatást és segítséget adjanak meg a részére.

A kormány mindemellett „felhívja a kormánybiztost, hogy a nemzeti fejlesztési miniszterrel és az emberi erőforrások miniszterével, valamint a Magyar Olimpiai Bizottsággal és Budapest Főváros Önkormányzatával egyeztetve a pályázat elkészítése során felmerülő kormányzati feladatokról, valamint a pályázati folyamatról készítsen részletes előterjesztést a kormány részére”.

A határozat arra is kitér, hogy Fürjes Balázs tevékenységét ezeknek a feladatoknak a tekintetében közvetlenül Orbán Viktor miniszterelnök irányítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.