Lázár a konyhában dolgozik, a miniszterelnök a vendégekkel foglalkozik

A magyar politika rossz hagyománya a sunnyogás – mondta a miniszter.

MTI
2015. 08. 20. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a Vásárhely24 nevű portálnak nyilatkozva beszélt. A tárcavezetővel készített interjú első részét csütörtökön tették közzé, a további két rész pénteken, illetve szombaton jelenik meg.

Lázár János a magyar politika egyik nagyon rossz hagyományának nevezte a sunnyogást, amivel szemben – mondta – úgy lép fel, hogy mindig nyíltan felvállalja gondolatait. „Nem személyeskedő, vagy kötözködő embernek ismernek a barátaim” – mondta a miniszter, aki szerint a lényeg az, hogy a pártáskálódás helyett megvitassák a problémákat.

Ismert, a Figyelő szerdán arról írt, hogy Lázár János az üzleti szférában folytathatja pályafutását, ennek egyik magyarázata pedig, hogy szinte „az egész világgal harcban áll” Tarlós Istvántól Csányi Sándoron át Rogán Antalig, miközben a kormány centralizált működése miatt hatalmas teher hárul rá az apparátus működtetésében.

 

Híresztelésnek gondolja a Lázár János politikából történő kivonulásáról szóló sajtóértesülést Kovács Zoltán.

A kormányzati munkamegosztást egy példával szemléltetve úgy fogalmazott, míg ő a konyhában dolgozik, addig a miniszterelnök van az étteremnek abban a részében, ahol a vendégek is. „Neki kell tudnia eladni azt a terméket, amit mi létrehozunk” – mondta.

Lázár János a paksi atomerőmű bővítését az asztalán fekvő egyik legkényesebb dossziénak nevezte, amelyet szavai szerint azért kapott meg a kormányfőtől, mert ellenkező esetben az elveszett volna a „különböző érdekcsoportok hálójában”.

Kitért arra is, hogy Magyarországnak kizárólag az olcsó áram miatt van szüksége a beruházásra. „Paks egyenlő olcsó áram, ez nem egy bonyolult dolog” – fogalmazott, és megjegyezte, ma már nem az a kérdés, hogy legyen bővítés vagy ne legyen Pakson atomerőmű, hanem az a kérdés, hogyan maradjon meg.

A Simicska Lajosról szóló kérdésre reagálva úgy fogalmazott, a politikát azoknak kell csinálniuk, akiket erre megválasztanak.

A Miniszterelnökség vezetője beszélt arról is, Hódmezővásárhelynek jót tett, hogy korábban nyilvánosságra hozták a helyi ügynökök listáját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.