Lázár nem tartja be saját javaslatát

A miniszter elvárná, hogy a kormánytagok számolják fel a gazdasági érdekeltségeiket.

MNO
2015. 08. 16. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János annak kapcsán mondta mindezt, hogy a HVG épp az általa vezetett Miniszterelnökség államtitkáráról, L. Simon Lászlóról írta meg, hogy borai mellé barackmagot is ajánl, amelyet rákellenes, méregtelenítő, májtisztító és látásjavító hatása miatt javasol a fogyasztóknak. Effajta minősítéseket azonban szigorúan tilos ráírni az élelmiszerekre – többségük objektíven nem is bizonyítható. Ezután L. Simon az RTL Klubnak a letagadta, hogy bármi köze lenne a céghez, ugyanis a felesége tulajdona. A cégadatokból azonban kiderült, hogy ő is rendelkezik tulajdonrésszel.

Ezután közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy szerencsésnek tartaná, ha azok, akik miniszterek és államtitkárok lesznek, megszabadulnának gazdasági érdekeltségeiktől. De Lázár János is érdekelt két cégben: egy kolozsvári erdőgazdálkodási és egy hódmezővásárhelyi mezőgazdasági vállalkozásban. Lázár „szabálya” egyébként három minisztert és kilenc államtitkárt érintene.

Lázár János egyébként korábbi kijelentését vasárnapi közleményével is nyomatékosította, egyben utalt a már korábban is kritikával illetett L. Simon Lászlóra:

„Nagyra értékelem L. Simon László államtitkár úrnak a Miniszterelnökségen végzett munkáját, ugyanakkor már neki is jeleztem azt az álláspontomat, hogy aki állami vezető lesz, az akkor teszi a legjobbat, ha megszabadul minden valós befolyást jelentő gazdasági érdekeltségétől.

A jövőben nyomatékosan felhívom a Miniszterelnökségen dolgozó államtitkárok, helyettes államtitkárok figyelmét, hogy üzleti tevékenységet ne folytassanak!  Azért, hogy ne fordulhasson elő olyan helyzet velük kapcsolatban, ahol az összeférhetetlenségnek, vagy a visszaélésnek akárcsak a gyanúja is egyáltalán felmerülhet.” – áll a Miniszterelnökség Lázár János által jegyzett sajtóközleményében

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.