Még augusztusban fizet a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egyeztetést kezdeményezett az érintett szolgáltatókkal a kifizetés ütemezéséről.

MNO
2015. 08. 11. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a tartozásállomány „mintegy felét a közüzemi tartozás jelentette. A kialakult helyzet megoldása érdekében a Klik egyeztetést kezdeményezett az érintett szolgáltatókkal a kifizetés ütemezéséről. Augusztus hónapban az elmaradás teljes összege rendezésre kerül.”

Az egyeztetések híre nem új információ: arról már július végén lehetett tudni, hogy a fenntartó tárgyal az E.On gázszolgáltatóval, a Vs.hu pedig arról értesült, hogy nem az E.On az egyetlen, több szolgáltató is elkezdte az iskolákban a kikapcsolásokat. A portál megkereste a GDF Suezt, amely annyit közölt, hogy valóban tárgyalt a Klikkel, de a megállapodás bizalmas jellegű információ. Továbbá a Tigáz és az állami Főgáz is egyeztet a központtal, utóbbi cég elmondta a Vs.hunak, hogy nem terveznek kikapcsolni egyetlen klikes ügyfelet sem.

Az Magyar Államkincstár adatai szerint a Klik adóssága májusban 11,9 milliárd, júniusban 9,6 milliárd forint volt. A kincstár a portál kérdésére közölte, hogy ebből 4,6 milliárd a közüzemi tartozások összege, 2,3 milliárd hatvan napon túli tartozás.

A Klik a többi adósságról szólva ezt írta: „Az áruszállítás keretébe tartozó kötelezettség kifizetése folyamatos. (Az áruszállítás kategóriába a közüzemi szolgáltatásokon kívül minden olyan termékértékesítés, szolgáltatás, számlaköteles tevékenység beletartozik, amelynek teljesítője nem állami szerv.)”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.