Megenyhült az időjárás, lesz budapesti tűzijáték!

A hőmérséklet csúcsértéke 19-20 Celsius-fok körül van. Késő este 16-17 fok várható.

MTI
2015. 08. 20. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták: „javában zajlanak az augusztus 20-ai ünnepi programok, várhatóan tovább tisztul az idő”. A Kossuth téri tisztavatás látványosra sikeredett – emelték ki, hozzátéve: utána még egy friss honvédtiszti leánykérésnek is tanúi lehettek a téren lévők.

A Várkert Bazárnál az ország tortáinak felvágásával és gyermekeknek szóló koncertekkel folytatódtak a nap eseményei, ott a színpadon egy-két órán belül koncertek kezdődnek. Az ünnepi műsor mellett egész nap látogatható a Magyar Ízek utcája a Lánchíd utcánál, valamint a Mesterségek Ünnepe a budai Várban.

Este 9 órakor a tűzijáték lesz a nap fénypontja. Budapesten az előrejelzések szerint tovább vékonyodik a felhőzet, rövid ideig tartó gyenge eső, zápor már csak minimális valószínűséggel fordulhat elő a kora esti órákig. Estig olykor még megélénkülhet a szél, de aztán valamelyest mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 19-20 Celsius-fok körül van. Késő este 16-17 fok várható.

A központi programokról további részletek találhatók a Kormány.hu-n.

Az eredetileg tervezettnél négy órával hamarabb, már csütörtök délben lezárták a Budai alsó rakpart Üstökös utca és Rákóczi híd közötti szakaszát, amelyet a tűzijáték idején a gyalogosok használhatnak majd.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében kifejti, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek ideiglenes szigetelést helyez el az Ördög-árok Döbrentei tér melletti kiömlőnyílása környezetében azért, hogy egy esetleges eső tovább már ne károsítsa a partfalat. A tűzijáték idejére megnyitják az alsó rakpartot a gyalogos forgalom előtt, de a Döbrentei térnél a gyalogosok csak áthaladhatnak, nem állhatnak meg.

A BKK ismételten arra kérte a fővárosban közlekedőket, hogy ne autóval közelítsék meg a belvárost. Emlékeztetnek továbbá, hogy a Budai alsó rakpart szombat estig teljes hosszában zárva marad egy triatlonverseny miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.