Megindult a közlekedés a Szabadság hídon és a Vámház körúton

A hétfői esőzések következtében zárták le a környéket a forgalom elől.

MTI
2015. 08. 19. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, a forgalom megnyitására azután nyílt lehetőség, hogy a BKK Közút ultrahangos vizsgálattal megállapította: a Buda irányú közút, valamint a villamospálya alatt nem keletkezett üreg a Fővám térnél a hétfői esőzés miatt. Budáról Pest felé azonban a Belgrád rakparttól a Pipa utcáig csak a Buda irányú villamosvágányon, maximum 20 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni.

Közölték ugyanakkor, hogy a 47-es és 49-es villamos, a 15-ös, a 115-ös, a 979-es busz, valamint a 83-as trolibusz kedden bevezetett korlátozásainak feloldásához még további vizsgálatok szükségesek. Ezért a 15-ös és a 115-ös busz továbbra is terelt útvonalon közlekedik, a 47-es villamos helyett a meghosszabbított útvonalú 61-es, a 49-es villamos helyett pedig a 19-essel lehet utazni.

A budai alsó rakparton a Döbrentei tér környékén délben a kedden előrejelzettekhez képest rövidebb, mintegy 80 méteres szakaszon félpályás útlezárást vezettek be. A forgalom jelzőlámpás irányítás mellett, váltakozó irányban haladhat, ezért itt torlódásokra kell készülni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.