Mégis kulcsszerepet kaphat Lázár

Híresztelésnek gondolja a Lázár János politikából történő kivonulásáról szóló sajtóértesülést Kovács Zoltán.

MNO
2015. 08. 19. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán szerint Lázár lesz az, aki az államtitkárok teljesítményének értékelése kapcsán referál a miniszterelnöknek. Hozzátette: minden személyi döntés Orbán Viktor kompetenciája, a kormányátalakításról szóló döntések pedig szeptember 15-ig megszületnek – írja a portál.

Arra a felvetésre, hogy Lázár János túl sok konfliktust generált a kormány partnerei körében, a kormányszóvivő úgy reagált: a miniszter pozíciójában az lett volna a csoda, ha nem lenne konfliktus, olyan szerteágazó feladatkörrel, szervezési munkával van megbízva.

Ismert, a Figyelő szerdán arról írt, hogy Lázár János az üzleti szférában folytathatja pályafutását, ennek egyik magyarázata pedig, hogy szinte „az egész világgal harcban áll” Tarlós Istvántól Csányi Sándoron át Rogán Antalig, miközben a kormány centralizált működése miatt hatalmas teher hárul rá az apparátus működtetésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.