Megszűnt a szmogriadó Budapesten

Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombat este.

MTI
2015. 08. 15. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntés oka a mérési eredmények és az időjárási viszonyok kedvező alakulása. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati előrejelzése szerint vasárnaptól az időjárás változása nyomán Budapesten várhatóan javul a levegő szennyezettségének állapota, ezért nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása.

Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére annak érdekében, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen – áll a Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató által jegyzett közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.