Milliós búcsúpénzt kapott a fideszes alpolgármester

Újabb kinevezése után csupán 337 ezer forintot kellett visszafizetnie a politikusnak.

MNO
2015. 08. 14. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint Rozgonyi felmentése után bő 1,1 milliós szabadságmegváltást és 1,7 milliós végkielégítést kapott. Bár két hónap múlva újra kinevezték, csupán 337 ezer forintot kellett visszafizetnie.

Az alpolgármester kinevezését támogatta az új polgármester, a Papcsák Ferencet (Fidesz) váltó Karácsony Gergely (LMP) is. Érdekes tény, hogy az Átlátszó.hu által kikért adatok szerint Rozgonyi kollégája, a kerület másik alpolgármestere ugyanezeken a címeken mindössze 520 ezer forintot vett fel, de még a távozó Papcsák is beérte 267 ezer forinttal. Vagyis épp a hivatalába visszatérő városvezető kapta kimagaslóan a legtöbb lelépési pénzt.

– November 11-én szűnt meg a munkaviszonyom, és ekkor még úgy nézett ki, hogy legalább öt évre elkerülök a hivataltól. A törvényben leírt háromhavi fizetésemet vettem fel végkielégítésként, s 2014-ben, a választás évében a sok munka miatt bent maradt 37 nap szabadságom, és a néhány 2013-ról áthozott nappal együtt azt is kifizették. Így valóban 2 millió 814 ezer forint jött ki – mondta el a Blikknek Rozgonyi, hozzátéve: bánta is, hogy egyben írták ki a sok szabadságát, hiszen így kétmillió feletti összeg jött ki, ami után különadót kellett fizetnie.

A lap arról is kérdezte a politikust, nem érzi-e visszásnak, hogy alig több mint két hónap tétlen szünetért ekkora összeget vett fel a kerület egyébként meglehetősen feszesre szabott büdzséjéből.

– Nem tartom etikátlannak a pénz felvételét, hiszen nem tudhattam, hogy visszatérek a székembe. Minden forint után befizettem az adómat, a három hónapra felvett fizetésemből időarányosan 337 ezer forintot vissza is fizettem – mondta.

Mint írták, Rozgonyinak egyébként a fizetése is emelkedett: a törvénymódosításoknak köszönhetően a korábbi ciklusban kapott 557 ezer forintos bére idén már 673 ezer forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.