Morvai: Most kell tiltakozni, amíg nem késő

Pőcze Edit, a zalai település polgármestere még tárgyal a BM-mel.

MTI
2015. 08. 15. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pőcze Edit (független) közleménye szerint megtévesztő és valótlan információk láttak napvilágot pénteken a Sormásra tervezett befogadóállomással kapcsolatban. Több híradásban is megjelent, hogy a település megegyezett a kormánnyal, de mint a polgármester írja: ez nem igaz.

„Folyamatosan egyeztetünk, tárgyalunk a Belügyminisztérium illetékeseivel, csütörtökön Pintér Sándor miniszter úrral folytattunk megbeszélést, amelyen azt kértem, ne az eredetileg kijelölt helyszínen, hanem attól 3-4 kilométerrel távolabb, a volt honvédségi lőtér területén létesüljön a menekülttábor\" – fogalmazott a települési vezető. Hozzátette, hogy pénteken minisztériumi szakértők terepszemlét is tartottak a megjelölt területen, „tapasztalataik alapján pedig előterjesztést készítenek, hogy a döntéshozók mérlegelhessék a Sormás által javasolt új helyszín alkalmasságát”.

Pőcze Edit kifejtette: nem született megegyezés, hiszen az egyeztetések tovább folynak, de Sormás polgármestereként azért dolgozik, hogy „a településtől a lehető legtávolabb épüljön meg a befogadóállomás”. A tárgyalások eddigi eredményeként az már kijelenthető, hogy „menekülttábor nem lesz a falu belterületén található egykori laktanyában”, illetve ígéretet kaptak a minisztériumtól, hogy garantálják a település biztonságát a tábor működési idejére.

Morvai Krisztina részt vett augusztus 14-én, pénteken Pécsett azon a demonstráción, amelyet a „a falvak területén építendő, diktatórikus módszerekkel rájuk kényszerített menekülttáborok megépítése ellen” rendeztek. A Jobbik EP-képviselője úgy fogalmazott: „ha az állam továbbra sem védi és őrzi az államhatárt, ha továbbra is lényegesen könnyebb lesz az illegális határátlépők tömegeinek belépni Magyarország területére, mint egy Fradi drukkernek bejutni csapata mérkőzésére, akkor az amúgy is igen nehéz helyzetben lévő ország belerokkan az ebből következő elviselhetetlen terhekbe. Most kell tiltakozni, amíg talán még nem késő.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.